Fietsvaardigheid en e-bike

Het aantal ouderen in onze samenleving stijgt snel. Zelfstandige mobiliteit is voor ouderen een belangrijke voorwaarde voor het behoud van hun onafhankelijkheid. De fiets biedt voor veel ouderen uitkomst. Omdat er de laatste jaren ook een stijgende trend te zien is in het aantal ongevallen onder deze doelgroep, wordt hiervoor een gerichte cursus gegeven. De cursus fietsveiligheid voor ouderen richt zich op het veiliger deelnemen aan het verkeer met de eigen fiets (dit kan ook een e-bike zijn).

Ouderen kiezen steeds vaker voor een e-bike, ook wel elektrisch aangedreven fiets genoemd. Door het gewicht van de fiets en de snelheid, waarmee soms gereden wordt, gebeuren er nog al eens ongevallen. Op de informatiedag krijgen ouderen praktische tips en oefeningen, zodat zij zich zekerder en veiliger op de fiets door het verkeer kunnen bewegen.Er wordt ook aandacht besteed aan de elektrische fiets (e-bike). Door het aanleren van vaardigheden en specifieke kennis over het gebruik van de e-bike, draagt de cursus bij aan de verkeersveiligheid en aan de bevordering van het fietsgebruik onder senioren.

Op 18 mei a.s. wordt er zo'n infodag georganiseerd door VVN Hofvan Twente en de NBvON afd. Goor op Het Doesgoor aan de Pluvierstraat 1-3 in Goor. De Gemeente Hof van Twente draagt haar financiële steentje bij. De dag duurt van 10.00 tot ongeveer 16.00 uur en wordt rond het middaguur onderbroken door een lunch. De kosten voor deze dag bedragen € 5,00 incl. de lunch.

U kunt zich tot 15 mei aanmelden op de site van hof-van-twente.vvn.nl In het Hofweekblad vindt u ook nog andere aanmeld mogelijkheden.